Fri fragt til GLS pakkeshop     Afhent i butik     Lev. 1-2 dage     Kundeservice 53 86 05 50 / Mail     Gratis indpakning

Når baby er 2 måneder

Glad baby ligger på maven

Dette blogindlæg er det 4. i rækken af ”babys udvikling”. Når baby er 2 måneder, sker der igen et tigerspring. Du kommer til at opleve, at din baby udvikler sig motorisk, og du nu vil kunne aktivere din baby på en anden måde.

Blogserien ”babys udvikling” er lavet som en vejleding til den nybagt mor, således du altid kan finde råd og vejledning, i det alderstrin lige netop din baby har. Har du endnu ikke læst de forrige indlæg, kan du finde ”babys udvikling – de første dage” her, ”Den første måned” her og ”baby 1 måned gammel” her.

Har du lyst til at læse det næste indlæg i serien “babys udvikling”, kan du finde det næste blogindlæg her.

Du kan starte til babysvømning når baby er 2 måneder

Baby til babysvømning

Din baby vokser og vokser, og nu har du haft din baby i 2 måneder. Måske er du ved at falde på plads i rollen som mor, og det kan være du er startet i mødregruppe.

8 uger efter fødslen skal du som mor til 8-ugers tjek ved din læge, for at se at alt er i orden efter fødslen og du kan blive ”godkendt” til at starte til babysvømning, hvis du har lyst til det. Babysvømning er en hyggelig aktivitet du kan lave med baby, og vi lover dig for, din baby bliver meget træt bagefter.

Vi anbefaler, at du finder et sted at gå til svømning hvor der er varmtvandsbassin, da det ellers hurtigt kan blive for koldt.

Skulle du i den forbindelse mangle badetøj til baby, kan du nedenfor se et udvalg af vores badetøj.

Din babys syn bliver bedre og bedre

Fra sidste måned, hvor baby efter sit tigerspring begyndte at se skarpere flere former og røde og grønne nuancer, kan din baby nu begynde at se meget bedre, og verden omkring baby bliver tydeligere og tydeligere.

Din baby kan nu se længere og kan se alle de skarpe farver, som f.eks. blå, grøn og rød. Din baby har endnu til gode at se de lidt svagere farvenuancer.

Du kan derfor med fordel købe legetøj som har kraftige farver.

Søvnbehovet når baby er 2 måneder gammel

Sovende baby ligger i en moseskurv

 

Det er vigtigt at huske på, at alle babyer er forskellige. Nogle babyer sover lange lure i barnevognen, andre babyer vil kun sove i en strækvikle tæt på sin mor, andre vil kun sove i armene i 20. min ad gangen.

Hvis du har en baby som elsker at sove i barnevognen, er det vigtigt at baby har den rette temperatur.

En god sommerdag skal baby ikke have særlig meget tøj på, og det er vigtigt du ikke lukker barnevognen til med en stofble, da temperaturen så bliver alt for høj.

Om vinteren er det dog vigtigt, at din baby kan holde varmen. Det er altid godt at give sin baby uld på, da uld er varmeisolerende. Læs mere om, hvorfor du skal bruge uld til dit barn her.

Når din baby er 2 måneder, skal han/hun sove stadig sove meget. Det anbefales, at babyer i din alder sover mellem 15-16 timer på et døgn.

Det er ikke helt sikkert, at en baby på 2 måneder har en fast rytme i løbet af dagen. Men hvis din baby sover nogle gode lange lure, skal din baby ca. have 3 lure på en dag. Hvis du har en baby der sover 20 min ad gangen, har din baby behov får flere lure.

3 tegn på, at din baby sover nok

  • Din baby er glad og frisk
  • Din baby har mod på at udforske verden
  • Din baby virker generelt tilpas

Tigerspring kommer når baby er ca. 8 uger

Når din baby er ca. 8 uger kommer tigerspring nr. 2. I dette tigerspring vil der være fokus på, at baby udvikler sig til at kunne skelne fra at være universet, til at være en del af universet. Din baby vil opdage nye former og mønstre, og verden vil åbne sig op for baby.

Under tigerspringet vil din baby måske græde mere, søge brystet uden egentlig at ville spise og have problemer med at ville sove. Det kan også være, baby pludselig bliver mere bevidst om andre personer omkring han/hende, og måske baby foretrækker kun at være ved mor eller far.

Hvordan er udviklingen efter tigerspringet, når baby er 2 måneder

Når din baby (endelig) er kommet over tigerspringet, kan han/hun en masse nye ting. Især babys motorik har udviklet sig. Din baby nu:

  • Få øje på sine hænder og fødder
  • Strække armene når han/hun ligger på maven
  • Lige så småt begynde at gribe fat i ting
  • Begynde at skelne mellem mønstre

Tigerspringet varer ca. 1-2 uger.

Aktiviteter når baby er 2 måneder

Little dutch aktivitetsstativ i træ med legetøj blå

Når din baby er kommet over tigerspringet, vil baby have glæde af at ligge og udforske verden selv. Baby elsker at kigge på nye mønstre og legetøj, og derfor kan du nu begynde at lade baby ligge på et legetæppe, med et aktivitetsstativ over sig. På aktivitetsstativet kan du hænge aktivitetslegetøj, som baby kan kigge på. Du vil garanteret opleve, at din baby er meget interesseret i legetøjet og pludrer en masse.

Det kan dog hurtigt blive for meget for din baby, og han/hun kan føle sig overstimuleret. Prøv derfor med lidt tid ad gangen, så det bliver en god og hyggelig leg for baby.

 5 gode råd når baby er 2 måneder gammel 

1: Køb legetøj med øjne på, det fanger babys interesse

2: Pas på med ikke at overstimulere din baby når i leger.

3: Mens tigerspringet står på, kan det godt være hårdt. Husk på, at det går over igen.

4: Baby skal stadig ligge på maven hver dag

5: Husk ikke at sammenlign din baby med andre. Alle børn er forskellige!

Vi håber du fik glæde af vores blogindlæg. Vil du ikke gå glip af de næste blogindlæg i
serien “babys udvikling”, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Shopping Cart
Scroll til toppen