Fri fragt til GLS pakkeshop     Afhent i butik     Lev. 1-2 dage     Kundeservice 53 86 05 50 / Mail     Gratis indpakning

Første Trimester

Jordemoder Fakta

 Her fortæller Jordemoder Kamilla Ejgaard fakta om første trimester

første trimester

Første Trimester

Den første tid i graviditeten kan opleves vidt forskelligt, lige så forskelligt som vi kvinder er.

Nogle føler de 12 uger tager lang tid, mens andre synes tiden flyver afsted. Det kan hænge sammen med, at det er vidt forskelligt, hvornår vi opdager graviditeten og hvor meget tankerne om graviditet har fyldt på forhånd.

Under alle omstændigheder er det første trimester en tid, som for en del kvinder er fyldt med følelser af ALLE slags! Alt fra komplet lykke til dyb bekymring kan opleves i disse uger, og det er helt normalt… – ligesom kvalmen, trætheden, de ømme bryster, humørsvingningerne, osv… Naturligvis er graviditeten fyldt med skønne øjeblikke, og det er oftest også dem, der bliver fremhævet, når vi snakker om det med hinanden, men for mange er graviditeten ikke blot en dans på roser, og det er faktisk helt okay at have det sådan og måske endda sundt at få sat ord på det ind i mellem!

 

Første Trimester – Kvalme og træthed

Nogle mærker ikke rigtig noget til kvalme eller træthed, som kan præge det første trimester, mens andre bliver ramt i større eller mindre grad. Nogle har morgenkvalme, andre har “bare” kvalme hele dagen, og så er der dem, der har kvalmen og desuden ligger med hovedet i toilettet utallige gange hver dag, og det er dæleme hårdt!! For de fleste bliver det dog bedre efter nogle uger, mens det for få kan fortsætte langt ind i 2. trimester.

HUSK at intet er mere eller mindre normalt end andet.

 

Graviditetens mange bekymringer

Nogle går den første tid uden de store bekymringer, hvorimod bekymringen for andre kan være stor… Måske har I prøvet på at blive gravide i lang tid, måske har du tidligere aborteret, måske var det slet ikke planlagt, at du skulle være gravid, måske noget helt fjerde… Det kan være rart at dele sine bekymringer med sin partner eller andre, der står en nær og som man føler, man kan stole på. Nogle oplever bekymringen for, om graviditeten nu også holder og har brug for mere og tidligere vished end der rutinemæssigt tilbydes indenfor det offentlige system. Her er det fx en mulighed at benytte sig af nogle af de private tilbud, der findes rundt omkring i landet.

 

Læs om 2. trimester HER

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

babydk gravid forum

Er du gravid?

Så kunne du måske være interesseret i vores tilbud på babypakker?

Når du køber mere så sparer du også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 valgfrie produkter i følgende kategorier: puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby.

Første Trimester – Infoboks

 

  • Helt teknisk set, så er det første trimester de første 12 uger af din graviditet.

 

  • Den første dag i din sidste menstruation er den dag, man regner for første dag graviditeten. Efter menstruationen opbygges slimhinden i livmoderen og klargøres til at tage imod det befrugtede æg, som frigives ved ægløsning. Æg og sædcelle mødes og ægget begynder at dele sig og vandrer mod livmoderen, hvor det vil sætte sig fast og begynde at vokse. Det er her omkring, at kroppen begynder at danne graviditetshormonet HCG og for de fleste kan det give udslag i en positiv graviditetstest omkring samme tidspunkt, som de skulle have haft deres menstruation.

 

  • Nu går det stærkt! Fosteret vokser enormt hurtigt og når graviditeten er omkring 7 uger vil man kunne se det lille hjerte slå, hvis man laver en ultralydsscanning. Det der på nuværende tidspunkt ligner en lille bønne, udvikler sig hurtigt til at få arme og ben med bitte små fingre og tæer, ligesom ansigtet udvikler sig.

 

  • Ved graviditetens uge 12 begynder det rent faktisk at ligne et lille barn, der ligger ind i maven. Det er på dette tidspunkt du tilbydes en nakkefoldsscanning, hvor man kan fastsætte terminsdatoen, ligesom man kan undersøge risikoen for fx Downs syndrom hos barnet ved en såkaldt risikovurdering.

 

Læs om 2. trimester HER

Babydk mødregruppe

 Læs mødregruppens oplevelser i første trimester

Her hos Babydk har vi vores helt egen mødregruppe som deler deres tanker og oplevelser i deres graviditet, fødsel samt den første tid som mor.

Klik på billederne nedenfor om kom direkte til pigernes fortællingern om deres første trimestre.

En del af babydk's mødregruppe

Catharina

Læs Catharina’s første trimester

En del af babydk's mødregruppe

Sybille

Læs Sybille’s første trimester

Siri fra mødregruppen

Siri

Læs om Siri’s første trimester

Fies første trimester

Fie

Læs om Fie’s første trimester

Måske disse produkter også har interesse

 Her vises nogle af vores produkter der er rare at have når baby er helt lille – bemærk du kan oprette en ønskeliste, som kan sendes til venner og bekendte ved f.eks. barnedåb eller fødselsdag, og vi pakker din gave ind gratis, blot noter det i Gaveindpaknings feltet i kassen

Første trimester

Er du gravid og vil gerne vide mere om hvad der sker i første trimester? Men synes du at der er mange forskellige versioner her på nettet? Så er du komme til det rette sted.Her hos Babydk har vi tilknyttet vores helt egen jordmoder som bla. her fortæller om det første trimester i graviditeten.

Hvor mange mister i første trimester?

Er måske et af dine mange spørgsmål om den første del af din graviditet. Eller måske ønsker du blot at vide om kvalme og træthed i graviditeten er normalt? Disse og mange andre spørgsmål om graviditet, svarer Kamilla vores jordmoder på lige her.

 

Babypakker

Der er mange ting, der skal indkøbes når man er gravid, og skal have en lille ny baby. En startpakke til baby kan godt løbe op, så hos Babydk vil vi gerne hjælpe lidt til. Når du køber mere så sparer du derfor også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 produkter i følgende kategorier:  puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby. Du vælger selv hvordan du vil sammensætte din pakke, og kan vælge frit imellem vores produkter fra de forskellige mærker. Du kan bl.a. vælge imellem Cam Cam, Filibabba, Soft Gallery og Liewood.

 

Babydk – Hurtig levering – spar fragten og afhent i butik i Egå

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Egå ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click and collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til Post Nord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk – Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Gåseagervej 6 st. 8250 Egå – på samme butiksgade som Rikke Solberg Modetøj, Tendens og By Klip Klap.

Shopping Cart
Scroll til toppen