Fri fragt til GLS pakkeshop     Afhent i butik     Lev. 1-2 dage     Kundeservice 53 86 05 50 / Mail     Gratis indpakning

Andet Trimester

Jordemoder Fakta

 Her fortæller Jordemoder Kamilla Ejgaard fakta om anden trimester

Babydk Jordemoder Kamilla Ejgaard

Andet Trimester

En del af jer har sikkert hørt, at andet trimester er der hvor kvalmen og trætheden forsvinder, og alt bliver godt. Det gør det også for langt de fleste gravide, som vil opleve at få mere energi, overskud og glæde ved graviditeten. Men der er også dem, hvor kvalme, opkast og ikke mindst træthed desværre ikke er blevet bedre. Til gengæld sker der nogle ting i løbet af dette trimester, som måske kan virke som et plaster på såret 😉

 

Du begynder at mærke liv i 2. trimester

Det er nemlig i løbet af disse 16 uger, at maven for alvor begynder at vise sig, man begynder at mærke liv og det hele bliver mere virkeligt. Mange føler sig mere sikre på graviditeten efter nakkefoldsscanningen og vælger måske nu at offentliggøre graviditeten for familie og venner. Det kan være til stor glæde for både dem og jer, når I kan begynde at dele jeres forventninger, glæder og bekymringer og måske få glæde af andres erfaringer på området.

Det er meget forskelligt, hvornår man begynder at mærke liv fra barnet i maven. Har du været gravid før, vil du højst sandsynligt mærke det lidt tidligere end første gang. Fra uge 24 anbefales du at kontakte dit fødested, hvis ikke du mærker liv hver dag, som du plejer.

 

Sexliv og graviditet

Sexlivet kan svinge meget i løbet af en graviditet. Hormonerne kan i den grad påvirke lysten, men også nervøsitet kan være en afgørende faktor. For mange stiger lysten i andet trimester, og det er vigtigt at slå fast, at man ikke kan skade barnet ved at være sammen seksuelt (der er nogle tilfælde hvor samleje frarådes, fx foranliggende moderkage eller truende for tidlig fødsel, så lyt til det, hvis du har fået besked om det fra din jordemoder eller læge).

 

Vand i kroppen i andet trimester

Vand i kroppen, bækkensmerter og plukkeveer er dog til gengæld også nogle af de gener nogle gravide må sige goddag til i løbet af denne periode. Gør dig selv den tjeneste at søge nogle gode råd, hvis generne begynder at opstå, så du forhåbentlig kan komme dem til livs, inden de bliver værre. Har du mange plukkeveer kan det være kroppen, der giver dig et tegn til, at du er nødt til at skrue tempoet ned i dagligdagen.

Hvis du har lyst, findes der mange forskellige tilbud til gravide til fx træning, svømning, yoga, fødselsforberedelse mm. Det kan også være en god måde at møde andre gravide.

 

Læs om 3. trimester HER

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

babydk gravid forum

Er du gravid?

Så kunne du måske være interesseret i vores tilbud på babypakker?

Når du køber mere så sparer du også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 valgfrie produkter i følgende kategorier: puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby.

Andet Trimester – Infoboks

 

  • Det andet trimester varer fra uge 13 og frem til graviditeten er fulde 28 uger.

 

  • Barnet vokser meget i løbet af dette trimester og fra at veje omkring 40-50g kommer det op og vejer omkring 1100-1200g, inden du går ind i tredje trimester.

 

  • Organerne begynder at fungere, barnet begynder at drikke af fostervandet, det begynder at kunne høre, ligesom det begynder at kunne åbne øjnene.

 

  • Barnets hud er dækket af fosterfedt, ligesom kroppen er dækket af et fint lag lanugohår. Begge dele noget der beskytter barnets hud, og barnet vil i mange tilfælde være smurt ind i fosterfedt ved fødslen, ligesom der stadig kan være lanugobehåring tilbage forskellige steder på kroppen.

 

  • Når du er lige omkring halvvejs i graviditeten, tilbydes du en gennemscanning af barnet, hvor man så vidt muligt tjekker, at barnet er sundt og raskt. Ønsker I at kende kønnet på jeres barn, vil det ofte være muligt at se ved denne scanning.

Babydk mødregruppe

 Læs mødregruppens oplevelser i andet trimester

En del af babydk's mødregruppe

Catharina

Læs Catharina’s andet trimester

En del af babydk's mødregruppe

Sybille

Læs Sybille’s andet trimester

Siri fra mødregruppen

Siri

Læs Siri’s andet trimester

Fies første trimester

Fie

Læs Fie’s andet trimester

Måske disse produkter også har interesse

 Her vises nogle af vores produkter der er rare at have når baby er helt lille – bemærk du kan oprette en ønskeliste, som kan sendes til venner og bekendte ved f.eks. barnedåb eller fødselsdag, og vi pakker din gave ind gratis, blot noter det i Gaveindpaknings feltet i kassen

Andet Trimester

Hvad sker der i graviditetens 2. trimester? Hvornår kan man mærke liv? HVad er nomalt? Her fortæller vores helt egen jordmoder Kamilla om hvad der sker i andet trimester.

 

Babypakker

Der er mange ting, der skal indkøbes når man er gravid, og skal have en lille ny baby. En startpakke til baby kan godt løbe op, så hos Babydk vil vi gerne hjælpe lidt til. Når du køber mere så sparer du derfor også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 produkter i følgende kategorier:  puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby. Du vælger selv hvordan du vil sammensætte din pakke, og kan vælge frit imellem vores produkter fra de forskellige mærker. Du kan bl.a. vælge imellem Cam Cam, Filibabba, Soft Gallery og Liewood.

 

Babydk – Hurtig levering – spar fragten og afhent i butik i Egå

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Egå ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click and collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til Post Nord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk – Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Gåseagervej 6 st. 8250 Egå – på samme butiksgade som Rikke Solberg Modetøj, Tendens og By Klip Klap.

Shopping Cart
Scroll til toppen